MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Bób jest źródłem puryn, które są substancjami naturalnie...
fot. chai89/123RF

Kto nie powinien jeść bobu? Są osoby, którym może poważnie zaszkodzić. Te schorzenia i leki wykluczają jego spożycie

Chorzy na dnę moczanową

Bób jest źródłem puryn, które są substancjami naturalnie występującymi w pożywieniu. Ich spożycie nie jest zalecane osobom cierpiącym na podagrę, ponieważ podczas ich trawienia w organizmie powstaje kwas moczowy, który prowadzi do powstawania kryształów moczanowych w stawach i tkankach, co powoduje stan zapalny i dolegliwości bólowe.

Zobacz również

Korupcja polityczna? – pytają radni w powiecie krakowskim. PiS rozlicza swoich

Korupcja polityczna? – pytają radni w powiecie krakowskim. PiS rozlicza swoich

Bruno Baltazar nowym trenerem piłkarzy Radomiaka Radom

Bruno Baltazar nowym trenerem piłkarzy Radomiaka Radom

Polecamy

To już chyba przesada! 10-latka z długimi tipsami i zdobieniami 3D na komunii świętej

O TYM SIĘ MÓWI
To już chyba przesada! 10-latka z długimi tipsami i zdobieniami 3D na komunii świętej

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało